↵ Tilbage til oversigt

Projekt

Søværnets P572 Lauge Koch med specialbygget Heila kran

P572 Lauge Koch er det tredje og sidste inspektionsfartøj i Knud Rasmussen-klassen.

Inspektionsskib til Nordsøen

P572 Lauge Koch er et af tre inspektionsfartøjer i Søværnet. Sammen med de to øvrige fartøjer, fra 2008 og 2009, skal Lauge Koch primært sejle i færørsk og grønlandsk farvand.

I september 2016 blev fartøjet døbt hos Karstensens Skibsværft i Skagen over afleveret til Forsvaret. Man forventer først at tage fartøjet i brug i løbet af 2017, da det efter dåben sejlede direkte til Korsør for at få installeret det avancerede militære udstyr.

Specialbygget kran til et meget specielt skib

Til et meget specielt skib, skal der naturligvis bruges en meget speciel kran. Og West Diesel er specialister i marinekraner.

Vores leverandør, Heila, og West Diesel samarbejdede derfor med Søværnet om at specificere og bygge den helt rigtige kran til Lauge Koch. 

Kranen hedder Heila HMR 150/16-2S, men det er den eneste af sin slags, da alt er specialbygget specifikt til dette fartøj, hvor der er en lang række krav i forhold til vejret og militære operationer.

Specifikation

Kran kan operere i temperaturer fra -35 til +45 grader. Den er operationel i bølger og ved vindstyrke på op til 24 m/sek. Den rækker 16 m og kan løfte 15 tons - hvilke er ret imponerende da kranen i sig selv vejer 14,5 tons.

I sammenpakket tilstand er kranen 4 meter høj og knap 7 meter lang.

Kontakt

Rasmus Sørensen

Salgschef

[email protected]
+45 76 11 41 62