↵ Tilbage til oversigt

Stage V emissionskrav for John Deere motorer

John Deere bruger et slogan der hedder ”Ready to run”, og i forhold til Stage V krav, er det netop hvad motorerne er.

Alle vores nuværende John Deere motorer med dieselpartikelfilter opfylder både Stage IV og Stage V kravene

Nye emissionskrav

I løbet af 2019 og 2020 trådte nye emissionskrav til dieselmotorer i kraft. De kommende emissionskrav hedder Stage V og afløser de hidtidige krav der trådte i kraft i årene 2012-2015.

Der er to typer emissionskrav. ”Tier”-kravene udarbejdes af amerikanske EPA (US Environmental Protection Agency), mens ”Stage”-kravene er udarbejdet af EU. De to lovkrav adskiller sig en smule fra hinanden, men generelt søger de forskellige motorproducenter at opfylde begge krav samtidig, når de lancerer nye motorer. Det kan være svært at huske alle disse betegnelser, og derfor bliver kravene ofte kaldt ”EPA Tier” og ”EU Stage”, for at hjælpe os alle lidt på vej.

Hvorfor har vi emissionskrav?

De første emissionskrav, Tier 1 / Stage I, kom helt tilbage i 1996-1999. Siden da, er der kommet nye faser i 2001, 2006, 2008, 2012 og næste gang i 2019. Hver gang har formålet været, at minimere udledningen af blandt andet CO, NOx og HC, som alt sammen miljø- og sundhedsskadeligt.

I 2012 klassificerede WHO, Verdenssundhedsorganisationen, at udledningen fra dieselmotorer var sundhedsskadelige og øgede risikoen for lungekræft.

Sådan håndterer vi Stage V

Alle vores nuværende John Deere motorer med dieselpartikelfilter som opfylder Final Tier 4 / Stage IV kravene, opfylder ligeledes Stage V kravene.

Stage V kræver at motoren har et såkaldt PCD-system (Particulate Control Diagnostic). Systemet skal bruges til at identificere fejl i dieselpartikelfiltret. Vi kan opfylde dette krav udelukkende via en software-opdatering.

Derudover kræver Stage V et forbedret efterbehandlingssystem, for at leve op til de nye udledningskrav. De nye systemer, next-generation, er samtidig med den øgede effektivitet ligeledes både mindre i størrelse og vægt. På nogle motorer er størrelsen reduceret med hele 39% og vægten med 57%.

Kontakt

Der er rigtig mange betegnelser og datoer at holde styr på, og vi ved det kan være svært. Hvis du har brug for kyndig vejledning, eller har spørgsmål, står vores teknikere naturligvis til rådighed.

Rasmus Sørensen

Salgschef

[email protected]
+45 76 11 41 62