↵ Tilbage til oversigt

IMO 3 motor

IMO 3 er nu et krav for mange skibsejere der påbegynder ombygning i 2021 og frem. West Diesel står klar med rådgivning til at finde netop din motor der passer perfekt til din situation. West Diesel har et bredt udvalg af IMO 3 motorer fra anerkendte mærker. Alle mærker er certificeret og godkendt til de nye IMO 3 regler, hvilket giver dig massere af muligheder.

Køb din næste IMO 3 motor hos West Diesel. Vi har stort udvalg med mange motorer på lager.

 

 

IMO 3 motor til din næste ombygning?

Der indstilles NOx emissions-begrænsninger for alle skibe, der ønsker at sejle i kvælstofemission kontrol-områder såsom Østersøen, Nordsøen, Nordamerika, USA og Caribien (NECA'er). Hvis du planlægger en ombygning, er det vigtigt at huske: Du er påkrævet en IMO-III certificering hvis din båd er over 24 meter med en kombineret fremdrivningskraft på mere end 750 kW eller generator motorer over 129 bkW. Læs mere om emissionskravene her.

 

Hvor stor en forskel er der med IMO 3?

IMO 3 er påkrævet af søfartsstyrelsen for ovenfor nævnte fartøjer i 2021 pga. NOx udledning. NOx reguleringen har til formål, at sænke udledningen af kvælstofoxid (NOx) fra skibe, da denne bidrager til luftforurening på land og til algeopblomstring i havet.

Læs mere her: https://www.soefartsstyrelsen.dk/miljoe-and-klima/kvaelstofoxid-nox

Hvad er et SCR-system?

SCR, eller Selective Catalytic Reduction (selektiv katalytisk reduktion), er en udlednings-kontrolteknologi, der først blev anvendt på kulfyrede kraftværker for at rense udstødnings-gasserne for nitrogenoxider (NOx). I 2006 krydsede teknologien med held over i det europæiske diesellastbilsmarked, hvor det gjorde det muligt for lastbiler at overholde Euro IV og V grænserne.

Et SCR system anvender AdBlue og en vanadium- eller metalbasis katalysator, monteret i køretøjets lydpotte for at reducere NOx til vanddamp og atmosfærisk nitrogen. Denne reaktion finder sted neden for motoren i udstødningssystemet og er kendt som "efterbehandling". SCR-systemet tackler problemet uden for motoren og har potentiale til at nå op på >80% NOx reduktionsstørrelse, hvilket giver motoren mulighed for at blive tunet til maksimal effektivitet. læs mere her.

IMO 3 godkendt med West Diesel

Med de nye IMO-III krav er det nødvendigt med et SCR-system. West Diesel sælger bade motorer med SCR og SCR-systemet separat. West Diesel levere IMO 3 godkendte motorer indenfor 3 anerkendte mærker. De 3 anerkendte mærker er MAN, Mitsubishi og John Deere producere alle godkendte og certificeret motorer der overholder de nye IMO 3 krav. Kontakt os og find ud af hvilken motor der passer specifikt til dit fartøj.

 

IMO 3 motor

IMO 3 – MAN

MAN har været nogen af de første til at rykke med på IMO 3 bølgen indenfor marine motorer. De har også haft erfaring med SCR-system på deres lastbiler og kan dermed trække kæmpestor erfaring med derfra. Med en IMO 3 motor fra MAN har du alt du vil kræve fra en marine motor i 2021. MAN’s modulære efterbehandlingssystem til udstødningsgas er en moderne SCR, der fungerer uden udstødningsgasrecirkulation. MAN SCR's centrum er en katalysator, der reducerer kvælstofoxiderne i emissionerne og gør det muligt at reducere det specifikke brændstofforbrug med op til 8% pr. Motor, mens motoreren stadig opretholder den samme ydeevne. Katalysatorerne opfylder både emissionsstandarderne IMO Tier III og US EPA Tier IIII. se MAN's udvalg af marine motorer her.

IMO 3 - John Deere

IMO 3 kommer heller ikke som en overraskelse for John Deere og de er dermed godt forberedt til de ændringer vi ser nu i 2021. "John Deere Tier 3 marine motorer tilbyder kunderne problemfri udskiftningsmuligheder," sagde Carl Micu, manager for nordamerikansk motorsalg for JDPS. ”Vores større Tier 2 marine motorer blev udviklet med Tier 3 emissionsregler i tankerne, så vi kunne skifte til Tier 3 uden væsentlige hardwareændringer. Disse motorer vil give kunderne en lignende pakke og ydeevne, samtidig med at de overholder de strengere regler. ” Se John Deer's udvalg her.

IMO 3 - Mitsubishi

Alle motorer fra Mitsubishi som man tidligere kunne få som IMO 2 godkendt er også tilgængelige som IMO 3 godkendte motorer hos West Diesel. Mitsubishi behøves ikke megen introduktion i den maritime verden da de er nok det mest anerkendte og pålidelige brand indenfor Marine. Dette er også en af grundene til at West Diesel vælger at benytte Mitsubishi, da kun det bedste er godt nok. Mitsubishi motorer kan levere en lang række af forskellige effekter og omdrejninger. Mitsubishi har alle godkendelser og certificeringer på plads, som er lovpligtige indenfor de nye IMO 3 krav. se Mitsubishi motor udvalg her: 

Hvilken IMO 3 motor skal du vælge?

Er du i tvivl om hvilken IMO 3 motor der vil passe bedst til dit skib? West Diesel står klar med rådgivning og vejledning om hvilken motor der vil være bedst i din situation. Der er mange faktorer der spiller ind når der skal installeres en ny motor i dit maskinrum. Vi finder løsningen sammen med dig og kommer med forslag der passer til dine ønsker og behov. Vi hos West diesel har mere end 25 års erfaring og har dermed også højt kvalificeret og professionelle medarbejdere der kan hjælpe dig fra beslutningsprocessen til installation og testkørsel.

Kontakt

Rasmus Sørensen

Salgschef

rs@westdiesel.dk
(+45) 76 11 41 62